Menu

Externe vertrouwenspersoon inhuren

Het is een realiteit dat steeds meer mensen geconfronteerd worden met situaties van ongewenst gedrag op de werkvloer. In deze context wordt de rol van een externe vertrouwenspersoon steeds belangrijker. Een externe vertrouwenspersoon inhuren biedt medewerkers de mogelijkheid om hun zorgen en ervaringen te delen in een vertrouwelijke omgeving buiten de organisatie. Dit kan de drempel verlagen voor medewerkers om zich uit te spreken over situaties die zij als problematisch ervaren. Door een onafhankelijke externe vertrouwenspersoon in te schakelen, kunnen medewerkers zich gesteund voelen en vertrouwen hebben in het proces van het aanpakken van ongewenst gedrag. Daarnaast kan een externe vertrouwenspersoon ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van belangenconflicten en het waarborgen van objectiviteit in het proces van klachtenbehandeling.

Waarom kiezen voor een externe vertrouwenspersoon?

Voorkom escalatie
Voorkom escalatie

Veel conflicten kunnen professioneel worden opgelost, voordat deze tot een kritisch niveau escaleren.

Voorkom verzuim & verloop
Voorkom verzuim & verloop

De voornaamste reden voor verloop van medewerkers is te wijten aan een ongezond werkklimaat.

Kostenbesparend
Kostenbesparend

Met een vertrouwenspersoon bescherm je alle werknemers voor een vast tarief per jaar.

Beschikbaarheid gegarandeerd
Beschikbaarheid gegarandeerd

Wij staan altijd voor je medewerkers klaar en kunnen altijd binnen één dag aan contact voldoen.

Lopend door gebouw Conversatie met klant

Externe vertrouwenspersoon bij ongewenste omgangsvormen

In een ideale wereld zouden alle werkomgevingen gekenmerkt worden door respect, samenwerking en een gevoel van veiligheid. Helaas is dit niet altijd het geval, en worden sommige werknemers geconfronteerd met ongewenste omgangsvormen die hun welzijn en productiviteit kunnen schaden. Bij Eckcellent begrijpen we dat het van belang is om proactief te reageren op dergelijke situaties en daarom bieden onze LVV-gecertificeerde externe vertrouwenspersonen ondersteuning bij verschillende ongewenste gedragingen. Onze externe vertrouwenspersoon staat klaar om medewerkers te begeleiden en te ondersteunen bij onder andere:

Door een vertrouwelijk luisterend oor te bieden en professioneel advies te geven, helpen wij medewerkers bij het vinden van oplossingen en het herstellen van hun gevoel van veiligheid en welzijn op de werkvloer. Daarnaast bieden we ondersteuning bij het identificeren van structurele problemen binnen een organisatie en het aanbevelen van beleidsmaatregelen en trainingen om dergelijk gedrag in de toekomst te voorkomen.

Vertel me meer

Zo werkt het

In een tijd waarin goed werkgeverschap van belang is, biedt Eckcellent jouw organisatie een eenvoudige oplossing. Met onze service hebben al je medewerkers toegang tot een LVV-gecertificeerde externe vertrouwenspersoon. Zo creëer je een veilige werkomgeving en voldoe je aan de nieuwe wetgeving.

Contact opnemen

Vast tarief per jaar

Door een vast tarief per jaar te betalen, krijgen alle medewerkers toegang tot onze externe vertrouwenspersonen. De vaste tarieven voor de organisatie worden vastgesteld aan de hand van het aantal medewerkers en betrokkenen.

Vast uurtarief voor consult

Mocht een medewerker contact met ons opnemen en mocht daar een consult uit voortvloeien, dan geldt een uurtarief van € 99,00 exclusief btw. Ieder jaar is het eerste consult gratis voor jouw organisatie, en elk contact tussen de organisatie en Eckcellent is altijd gratis.

Beschikbaarheid gegarandeerd

Op het moment dat een betrokkene binnen de organisatie contact met ons opneemt, kunnen wij daar altijd binnen één dag aan voldoen. Mocht een betrokkene behoefte hebben aan een vrouwelijke vertrouwenspersoon, dan kunnen we daar ook binnen één dag aan voldoen.

Jaarverslag

De organisatie ontvangt jaarlijks aan het einde van het jaar een jaarverslag met daarin het aantal meldingen en, als het mogelijk is, ook het soort meldingen. Ook zullen we aanbevelingen doen, mochten we die hebben. Het jaarverslag zit in de prijs inbegrepen. 

LVV-gecertificeerde externe vertrouwenspersonen bij Eckcellent

Bij Eckcellent hechten we grote waarde aan kwaliteit en professionaliteit in alles wat we doen. Daarom werken we uitsluitend met externe vertrouwenspersonen die zijn gecertificeerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV). Deze certificering staat garant voor een hoog niveau van deskundigheid, integriteit en betrouwbaarheid bij het vervullen van de rol van vertrouwenspersoon. Door te kiezen voor LVV-gecertificeerde externe vertrouwenspersonen kun je erop vertrouwen dat je wordt bijgestaan door professionals die zich committeren aan de hoogste normen van ethiek en professionaliteit. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Vrijblijvend contact opnemen

Voldoe aan de wetgeving met een externe vertrouwenspersoon

Met een externe vertrouwenspersoon van Eckcellent zorg je ervoor dat jouw organisatie voldoet aan de aankomende wetgeving. Deze wetgeving vereist dat bedrijven met meer dan 10 medewerkers toegang bieden tot een vertrouwenspersoon interne of extern. Eckcellent staat klaar om aan deze eisen te voldoen en jouw organisatie te ondersteunen bij het creëren van een veilige en respectvolle werkomgeving.

Ontdek de mogelijkheden

Externe vertrouwenspersoon Eckcellent
Contact Eckcellent

Direct in contact komen? Wij helpen je graag

Mocht je geïnteresseerd zijn of meer informatie willen ontvangen, neem dan gerust contact met ons op.

Contact
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het