Menu
In dit artikel
De waarde van een gezonde werkomgeving De voordelen van een externe vertrouwenspersoon inhuren Onafhankelijkheid en onpartijdigheid Deskundigheid en ervaring Vertrouwelijkheid en veiligheid Bevordering van een positieve werkcultuur Juridische bescherming Waar je rekening mee moet houden De kosten van externe vertrouwenspersoon inhuren  De beschikbaarheid van Eckcellent Eckcellent als externe vertrouwenspersoon inhuren

De waarde van een gezonde werkomgeving

Een gezonde werkomgeving is van belang voor het succes en de duurzaamheid van elke organisatie. Het bevordert niet alleen het welzijn en de tevredenheid van medewerkers, maar verhoogt ook de productiviteit, creativiteit en loyaliteit binnen het team. In een gezonde werkomgeving voelen medewerkers zich veilig, gewaardeerd en gemotiveerd om hun beste werk te leveren. Dit draagt bij aan een positieve bedrijfscultuur waarin open communicatie, respect en ethisch gedrag centraal staan.

Een belangrijke factor in het handhaven van een gezonde werkomgeving is het effectief omgaan met problemen zoals intimidatie, discriminatie en andere vormen van ongewenst gedrag op de werkvloer. Hier kan het inhuren van een externe vertrouwenspersoon een interessante rol spelen. Door een externe vertrouwenspersoon in te huren, toont een organisatie haar toewijding aan het welzijn van haar medewerkers en het handhaven van hoge ethische standaarden. Bovendien is voor veel organisaties vanaf 2024 een externe vertrouwenspersoon verplicht.

De voordelen van een externe vertrouwenspersoon inhuren

Het inhuren van een externe vertrouwenspersoon biedt verschillende voordelen voor organisaties die streven naar een gezonde en ethische werkomgeving.

Onafhankelijkheid en onpartijdigheid

Een externe vertrouwenspersoon opereert onafhankelijk van de interne structuren van de organisatie. Dit waarborgt onpartijdigheid en zorgt ervoor dat medewerkers zich vrij voelen om kwesties aan te kaarten zonder angst voor repercussies. Deze onafhankelijkheid versterkt het vertrouwen van medewerkers in het systeem en moedigt open communicatie aan.

Deskundigheid en ervaring

Externe vertrouwenspersonen beschikken vaak over gespecialiseerde kennis en uitgebreide ervaring op het gebied van integriteit op de werkvloer en grensoverschrijdend gedrag. Ze zijn goed getraind in het omgaan met gevoelige kwesties en kunnen professionele ondersteuning bieden. Hun expertise zorgt ervoor dat problemen effectief worden aangepakt en dat passende maatregelen worden genomen.

Vertrouwelijkheid en veiligheid

Een externe vertrouwenspersoon inhuren garandeert een hoge mate van vertrouwelijkheid. Medewerkers kunnen erop vertrouwen dat hun meldingen en zorgen veilig worden behandeld. Dit draagt bij aan een gevoel van veiligheid en maakt het waarschijnlijker dat medewerkers daadwerkelijk misstanden zullen melden.

Bevordering van een positieve werkcultuur

Door een externe vertrouwenspersoon in te huren, laat een organisatie zien dat ze serieus omgaat met de integriteit en het welzijn van haar medewerkers. Dit commitment bevordert de cultuur van openheid, respect en ethisch gedrag, wat de algehele werktevredenheid en het moreel ten goede komt.

Juridische bescherming

Een externe vertrouwenspersoon kan ook helpen bij het navigeren door de complexe juridische aspecten van meldingen van wangedrag. Door deskundige begeleiding te bieden, helpt de vertrouwenspersoon de organisatie om te voldoen aan wettelijke verplichtingen en om juridische risico’s te minimaliseren.


Waar je rekening mee moet houden

Hoewel een externe vertrouwenspersoon inhuren vele voordelen biedt, zijn er ook enkele overwegingen die belangrijk zijn bij het maken van deze keuze.

De kosten van externe vertrouwenspersoon inhuren 

Een externe vertrouwenspersoon inhuren brengt kosten met zich mee. Organisaties betalen bij Eckcellent een vast maandelijks tarief, waarmee alle medewerkers en betrokkenen toegang hebben tot onze diensten. De exacte tarieven worden bepaald op basis van het aantal medewerkers en betrokkenen binnen de organisatie en zijn te vinden op onze pagina tarieven.

Daarnaast geldt er een uurtarief van € 99,00 exclusief btw voor consulten die voortvloeien uit meldingen van medewerkers. Het eerste consult per jaar is echter gratis voor de organisatie. Dit financiële model zorgt ervoor dat er altijd toegang is tot professionele ondersteuning zonder onverwachte kosten.

De beschikbaarheid van Eckcellent

Waar je ook rekening mee moet houden bij een externe vertrouwenspersoon inhuren is de beschikbaarheid. Bij Eckcellent garanderen we dat we binnen één dag kunnen reageren op meldingen van betrokkenen binnen de organisatie. Deze snelle respons is cruciaal om medewerkers het vertrouwen te geven dat hun zorgen serieus worden genomen.

Bovendien kunnen wij, indien gewenst, binnen één dag een vrouwelijke vertrouwenspersoon beschikbaar stellen. Naast de directe beschikbaarheid, bieden we ook jaarlijks een uitgebreid jaarverslag aan jouw organisatie. Dit verslag bevat het aantal meldingen en indien mogelijk het soort meldingen, evenals aanbevelingen voor verdere verbetering van de werkcultuur. Dit jaarverslag is inbegrepen in de vaste prijs.

Eckcellent als externe vertrouwenspersoon inhuren

Wanneer je besluit om Eckcellent als externe vertrouwenspersoon in te huren, kies je voor een partner die zich volledig inzet voor het bevorderen van een gezonde en ethische werkomgeving binnen jouw organisatie. Bij Eckcellent werken we uitsluitend met LVV-gecertificeerde vertrouwenspersonen, wat garandeert dat onze professionals voldoen aan de hoogste standaarden van deskundigheid en integriteit. We bieden een luisterend oor, geven deskundig advies en begeleiden medewerkers door het proces van melding en oplossing. Door onze onafhankelijke positie kunnen we op een onpartijdige manier bijdragen aan het versterken van de vertrouwensrelaties binnen de organisatie. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het